Zrinka Jezdićdipl.med.techn., clin.aromath., diplomirala je na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb gdje je specijalizirala psihijatrijske tehnike za provođenje unapređenja mentalnog zdravlja kod pojedinca i u zajednici.

Biografija autorice

Z rinka Jezdić, dipl.med.techn., clin.aromath., diplomirala je na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb gdje je specijalizirala psihijatrijske tehnike za provođenje unapređenja mentalnog zdravlja kod pojedinca i u zajednici. Na istoimenom veleučilištu radi kao stručni suradnik u kolegiju „Palijativna skrb“ u kojem predaje dio pod nazivom Primjena aromaterapije u palijativnoj skrbi. Aromaterapiju je diplomirala na Shirley Price International College of Aromatherapy, nakon kojeg je završila poslijediplomski studij iz kliničke aromaterapije na Penny Price Academy of Aromatherapy. Pohađala je edukaciju iz Gestalt psihoterapije, te obiteljskih i sistemskih konstelacija.
Osnivačica je prve hrvatske škole za aromaterapiju „AromaVita učilište za aromaterapiju“ (2000. – 2013.) i „AromaVita instituta za aromaterapiju“ (2011. – ) koji se bavi istraživanjima i razvojem tehnika primjene esencijalnih ulja, te razvojem aromaterapije kao profesije. U suradnji s Gradom Zagrebom i ustanovama za starije osobe Grada Zagreba 2016./2017. godine provela je tri znanstvena istraživanja (Utjecaj aromaterapije na nesanicu, Utjecaj aromaterapije na bol i Utjecaj aromaterapije na tjeskobu), te samostalno istraživanje iz neuroznanosti mirisa, Aroma Face – Utjecaj mirisa na emocije putem emocionalne refleksoterapije lica. Osnivačica je i glavna urednica prvog stručnog časopisa iz integrativne aromaterapije „Essentia“ u kojem predstavlja nove tehnike primjene esencijalnih ulja kao i nove znanstvene spoznaje o kvaliteti, uzgoju i kemizmu esencijalnih ulja. Bavi se apstraktnom umjetnošću koju je završila u Učilištu za likovno obrazovanje, kreativnos i dizajn Tanay te ostvarila više samostalnih izložba.

Radi kao klinički i integrativni aromaterapeut, savjetnik, mentor i predavač. Voditelj je istraživanja i razvoja u AIA. Preko dvadeset godina se bavi individualnim terapijama, a preko deset godina terapeutsko-razvojnim radom s grupama. Autor je nekoliko knjiga (Priručnik za primjenu aromaterapije 2000.g., Kućna ljekarna 2002.g. Arhetipovi esencijalnih ulja 2020.g. , Arhetipovi esencijalnih ulja drugi dio 2022.g.)) i brojnih skripti.